Kroz razne projekte sa SB

Bez autora
Jul 25 2011

Ministar finansija Milorad Katnić i šef kancelarije Svjetske banke u Crnoj Gori Jan Peter Olters, koji završava mandat u CG, govorili su danas o novoj Strategiji saradnje Grupacije Svjetske banke sa Crnom Gorom, koja predviđa zaključenje kreditnih aranžmana vrijednih 215 miliona dolara radi realizacije više projekata u oblasti finansija, ekologije, obrazovanja, zaštite od prirodnih katastrofa. Kroz realizaciju planiranih projekata, dodatno će se osnažiti institucionalna saradnja Svjetske banke i Crne Gore. Ministar finansija Milorad Katnić je zahvalio predstavnicima Svjetske banke na nedavno sklopljenom kreditnom aranžmanu za podršku budžetu – DPL (Development Policy Loan), koji će Bord Svjetske banke i zvanično odobriti 1. septembra 2011. godine, kako su potvrdili njeni predstavnici.

Kroz razne projekte sa SBMinistar finansija Milorad Katnić i šef kancelarije Svjetske banke u Crnoj Gori Jan Peter Olters, koji završava mandat u CG, govorili su danas o novoj Strategiji saradnje Grupacije Svjetske banke sa Crnom Gorom, koja predviđa zaključenje kreditnih aranžmana vrijednih 215 miliona dolara radi realizacije više projekata u oblasti finansija, ekologije, obrazovanja, zaštite od prirodnih katastrofa.

Istaknuto je da će se, kroz realizaciju planiranih projekata, dodatno osnažiti institucionalna saradnja Svjetske banke i Crne Gore.

Katnić je zahvalio predstavnicima Svjetske banke na nedavno sklopljenom kreditnom aranžmanu za podršku budžetu – DPL (Development Policy Loan), koji će Bord Svjetske banke i zvanično odobriti 1. septembra 2011. godine, kako su potvrdili njeni predstavnici.

Katnić je zahvalio Oltersu na izvanrednoj saradnji i kontinuiranoj podršci i pomoći i poželio mu uspjeh na novoj dužnosti na Kosovu.

Osim Oltersa, delegaciju Svjetske banke činili su Džejm Armitadž, direktorka za Crnu Goru i regionalni koordinator za jugoistočnu Evropu i Anabel Abreu, budući šef Kancelarije u Sarajevu, koja će biti zadužena i za Crnu Goru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik